Reklama

Kryminał od kuchni

Bilbioteka Oliwska

25.10.2012 ( czwartek ) o godz. 18.00

Zapraszamy na

Kryminał od kuchni

 

Kryminał od kuchni – spotkanie z byłym policjantem, obecnie autorem
kryminałów, i z dziennikarzem zajmującym się tematyką kryminalną.

Kto może znać lepiej tajniki i specyfikę świata kryminalnych historii
niż policjant i dziennikarz śledczy? Tropią, badają, wchodzą tam,
gdzie większość z nas nie ma wstępu. Ich świat wciąga, fascynuje,
czasem przeraża. Kim są, co myślą o ludziach i sprawach, jakimi się
zajmują.
W świecie fikcji sami stają się bohaterami powieści kryminalnych, a 25
października będą gośćmi Oliwskiego Klubu Kryminału. Będzie to okazja,
żeby zajrzeć do kuchni, w której powstają powieści i reportaże
kryminalne. Policjant i dziennikarz śledczy z definicji innym patrzą
na ręce, tym razem to im zadamy pytania i wysłuchamy zeznań w sprawie
popełnianych przez nich tekstów.

Goście:

Piotr Pochuro – w latach 1991-1995 pełnił służbę mundurową w
Oddziałach Prewencji Komendy Stołecznej Warszawy oraz w Batalionie
Patrolowo-Interwencyjnym Komendy Stołecznej Policji. Od 2000 do 2005
roku służył w strukturach Komendy Głównej Policji jako funkcjonariusz
operacyjny Centralnego Biura Śledczego w Wydziale do Walki ze
Zorganizowaną Przestępczością Narkotykową. Jest autorem opowiadań i
powieści kryminalnych („Dziewięć milimetrów do nieba” i „Cena za
honor”).

Tomasz Słomczyński – jest dziennikarzem „Polski Dziennika
Bałtyckiego”. Za reportaż „Na Baluba mówią: Żydzi” otrzymał nagrodę
Grand Prix w konkursie im. Macieja Szumowskiego w 2009 roku. W latach
2009 i 2010 otrzymywał tytuły Dziennikarza Roku tygodnika „Angora” i
nagrodę im. red. Piotra Różyckiego. Autor książki „Zapytaj jeża i inne
historie. 13 reportaży”.

 

Bilbioteka Oliwska

25.10.2012 ( czwartek ) o godz. 18.00

Zapraszamy na

Kryminał od kuchni

 

Kryminał od kuchni - spotkanie z byłym policjantem, obecnie autorem
kryminałów, i z dziennikarzem zajmującym się tematyką kryminalną.

Kto może znać lepiej tajniki i specyfikę świata kryminalnych historii
niż policjant i dziennikarz śledczy? Tropią, badają, wchodzą tam,
gdzie większość z nas nie ma wstępu. Ich świat wciąga, fascynuje,
czasem przeraża. Kim są, co myślą o ludziach i sprawach, jakimi się
zajmują.
W świecie fikcji sami stają się bohaterami powieści kryminalnych, a 25
października będą gośćmi Oliwskiego Klubu Kryminału. Będzie to okazja,
żeby zajrzeć do kuchni, w której powstają powieści i reportaże
kryminalne. Policjant i dziennikarz śledczy z definicji innym patrzą
na ręce, tym razem to im zadamy pytania i wysłuchamy zeznań w sprawie
popełnianych przez nich tekstów.

Goście:

Piotr Pochuro - w latach 1991-1995 pełnił służbę mundurową w
Oddziałach Prewencji Komendy Stołecznej Warszawy oraz w Batalionie
Patrolowo-Interwencyjnym Komendy Stołecznej Policji. Od 2000 do 2005
roku służył w strukturach Komendy Głównej Policji jako funkcjonariusz
operacyjny Centralnego Biura Śledczego w Wydziale do Walki ze
Zorganizowaną Przestępczością Narkotykową. Jest autorem opowiadań i
powieści kryminalnych ("Dziewięć milimetrów do nieba" i "Cena za
honor").

Tomasz Słomczyński - jest dziennikarzem "Polski Dziennika
Bałtyckiego". Za reportaż "Na Baluba mówią: Żydzi" otrzymał nagrodę
Grand Prix w konkursie im. Macieja Szumowskiego w 2009 roku. W latach
2009 i 2010 otrzymywał tytuły Dziennikarza Roku tygodnika "Angora" i
nagrodę im. red. Piotra Różyckiego. Autor książki "Zapytaj jeża i inne
historie. 13 reportaży".

 

|

Bilbioteka Oliwska

25.10.2012 ( czwartek ) o godz. 18.00

Zapraszamy na

Kryminał od kuchni

 

Kryminał od kuchni - spotkanie z byłym policjantem, obecnie autorem
kryminałów, i z dziennikarzem zajmującym się tematyką kryminalną.

Kto może znać lepiej tajniki i specyfikę świata kryminalnych historii
niż policjant i dziennikarz śledczy? Tropią, badają, wchodzą tam,
gdzie większość z nas nie ma wstępu. Ich świat wciąga, fascynuje,
czasem przeraża. Kim są, co myślą o ludziach i sprawach, jakimi się
zajmują.
W świecie fikcji sami stają się bohaterami powieści kryminalnych, a 25
października będą gośćmi Oliwskiego Klubu Kryminału. Będzie to okazja,
żeby zajrzeć do kuchni, w której powstają powieści i reportaże
kryminalne. Policjant i dziennikarz śledczy z definicji innym patrzą
na ręce, tym razem to im zadamy pytania i wysłuchamy zeznań w sprawie
popełnianych przez nich tekstów.

Goście:

Piotr Pochuro - w latach 1991-1995 pełnił służbę mundurową w
Oddziałach Prewencji Komendy Stołecznej Warszawy oraz w Batalionie
Patrolowo-Interwencyjnym Komendy Stołecznej Policji. Od 2000 do 2005
roku służył w strukturach Komendy Głównej Policji jako funkcjonariusz
operacyjny Centralnego Biura Śledczego w Wydziale do Walki ze
Zorganizowaną Przestępczością Narkotykową. Jest autorem opowiadań i
powieści kryminalnych ("Dziewięć milimetrów do nieba" i "Cena za
honor").

Tomasz Słomczyński - jest dziennikarzem "Polski Dziennika
Bałtyckiego". Za reportaż "Na Baluba mówią: Żydzi" otrzymał nagrodę
Grand Prix w konkursie im. Macieja Szumowskiego w 2009 roku. W latach
2009 i 2010 otrzymywał tytuły Dziennikarza Roku tygodnika "Angora" i
nagrodę im. red. Piotra Różyckiego. Autor książki "Zapytaj jeża i inne
historie. 13 reportaży".

 

Udostępnij facebook twitter Whatsapp Drukuj Wyślij emailem

Bilbioteka Oliwska

25.10.2012 ( czwartek ) o godz. 18.00

Zapraszamy na

Kryminał od kuchni

 

Kryminał od kuchni – spotkanie z byłym policjantem, obecnie autorem
kryminałów, i z dziennikarzem zajmującym się tematyką kryminalną.

Kto może znać lepiej tajniki i specyfikę świata kryminalnych historii
niż policjant i dziennikarz śledczy? Tropią, badają, wchodzą tam,
gdzie większość z nas nie ma wstępu. Ich świat wciąga, fascynuje,
czasem przeraża. Kim są, co myślą o ludziach i sprawach, jakimi się
zajmują.
W świecie fikcji sami stają się bohaterami powieści kryminalnych, a 25
października będą gośćmi Oliwskiego Klubu Kryminału. Będzie to okazja,
żeby zajrzeć do kuchni, w której powstają powieści i reportaże
kryminalne. Policjant i dziennikarz śledczy z definicji innym patrzą
na ręce, tym razem to im zadamy pytania i wysłuchamy zeznań w sprawie
popełnianych przez nich tekstów.

Goście:

Piotr Pochuro – w latach 1991-1995 pełnił służbę mundurową w
Oddziałach Prewencji Komendy Stołecznej Warszawy oraz w Batalionie
Patrolowo-Interwencyjnym Komendy Stołecznej Policji. Od 2000 do 2005
roku służył w strukturach Komendy Głównej Policji jako funkcjonariusz
operacyjny Centralnego Biura Śledczego w Wydziale do Walki ze
Zorganizowaną Przestępczością Narkotykową. Jest autorem opowiadań i
powieści kryminalnych („Dziewięć milimetrów do nieba” i „Cena za
honor”).

Tomasz Słomczyński – jest dziennikarzem „Polski Dziennika
Bałtyckiego”. Za reportaż „Na Baluba mówią: Żydzi” otrzymał nagrodę
Grand Prix w konkursie im. Macieja Szumowskiego w 2009 roku. W latach
2009 i 2010 otrzymywał tytuły Dziennikarza Roku tygodnika „Angora” i
nagrodę im. red. Piotra Różyckiego. Autor książki „Zapytaj jeża i inne
historie. 13 reportaży”.