Reklama

Na rybkę do Doliny Radości

Dobra wiadomość dla wszystkich odwiedzających Dolinę Radości. Prócz pięknych widoków, od czerwca można skosztować tu pysznej rybki.

Waldemar Ajtel wraz z kucharzem przed wejściem do "Rybakówki" | fot. Tomasz Strug
Udostępnij facebook twitter Whatsapp Drukuj Wyślij emailem

Dobra wiadomość dla wszystkich odwiedzających Dolinę Radości. Prócz pięknych widoków, od czerwca można skosztować tu pysznej rybki.

W pierwszy weekend czerwca swoje podwoje otworzyła smażalnia „Rybakówka”, prowadzona przez rodzinnę firmę „Ajtel”. Wiele osób zna adres Bytowska 5 ze sprzedaży hurtowej ryb.

Osobom odwiedzającym Dolinę Radości brakowało dotychczas miejsca gdzie można byłoby niedrogo i smacznie zjeść. Takie miejsca funkcjonowały tu przed wojną.  Teraz jadąc rowerem czy samochodem , można się zatrzymać przy dawnej „leśniczówce” i skosztować przyrządzonych na miejscu ryb. Dodatkowo można jeszcze kupić coś do domu.

Pan Waldemar Ajtel przygotował dla klientów piękny taras z widokiem na Dolinę Radości, miejsce na grilla oraz basen. Jest również specjalna sala bankietowa. Ryby pochodzą ze znajdujących się obok smażalni 12 zbiorników. Woda do ich zasilenia pochodzi z Potoku Oliwskiego, dzięki czemu ryba po kilkudniowej kwarantannie smakuje jak nigdzie indziej – mówi Waldemar Ajtel.

Do końca czerwca może być problem z dojechaniem do smażalni samochodem. Wszystko przez ograniczenia spowodowane pobytem niemieckich piłkarzy w hotelu „Dwór Oliwski”. Jednak z dojechaniem rowerem czy dojściem na piechotę nie powinno być problemu.

Tomasz Strug